Συμπεράσματα συζήτησης για το Ιστορικό Κέντρο (Δελτίο Τύπου)

10/29/2010

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συζήτηση που διοργάνωσε η Κίνηση Συλλόγων και Πολιτών για τη Διάσωση του Ιστορικού Κέντρου, την Τετάρτη 27.10.10 στο ξενοδοχείο Dorian Inn, το οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευγενή φιλοξενία.

Η συζήτηση και η αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Γιώργου Καμίνη (Δημοκρατική Αριστερά, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγοι Πράσινοι, Δράση), Νίκου Σοφιανού (ΚΚΕ), Ελένης Πορτάλιου (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργου Αμυρά (ανεξάρτητος) και Πέτρου Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) διήρκεσε δύο ώρες, ενώ για ακόμα μια ώρα δόθηκε στο κοινό η δυνατότητα να θέσει ερωτήματα. Όπως επισήμανε ο συντονιστής Προκόπης Δούκας, ο απερχόμενος δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ, ΛΑΟΣ) είχε αρνηθεί την πρόσκληση, λόγω ανειλλημμένων υποχρεώσεων, που αποδείχθηκαν οτι ήταν τα εγκαίνια Δημοτικής Πινακοθήκης…

Οι υποψήφιοι ρωτήθηκαν ιδιαιτέρως για τη στάση των παρατάξεων τους στο Δήμο μέχρι τώρα, για τη διαφθορά και το μέγεθος του Δήμου Αθηναίων, για τις λύσεις που προτείνουν για το πρόβλημα της γκετοποίησης, για τις αυθαιρεσίες και τις προδιαγραφές των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος (τραπεζοκαθίσματα, ηχορύπανση κλπ.) και για το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι παρευρισκόμενοι δημότες για τη στάση των υποψηφίων στον β’ γύρο. Μόνο ο Γιώργος Καμίνης δεσμεύθηκε οτι θα στηρίξει όποιον βρεθεί απέναντι στο Νικήτα Κακλαμάνη. Η Ελένη Πορτάλιου δήλωσε οτι θα καλέσει τους ψηφοφόρους της να πράξουν κατά συνείδηση, ο Γιώργος Αμυράς επιφυλάχθηκε να απαντήσει την επομένη του α’ γύρου, ο Πέτρος Κωνσταντίνου δήλωσε οτι η παράταξη του δεν μπορεί να υποστηρίξει όποιον δέχεται το μνημόνιο, ενώ ο Νίκος Σοφιανός είχε αποχωρήσει νωρίτερα, λόγω άλλης ομιλίας του.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: