Ψάχνουμε για Δήμαρχο

07/19/2010

Δήμαρχο που να μη θεωρεί την σημερινή άθλια κατάσταση στο θέμα της καθαριότητας ως πρότυπο και για άλλες πόλεις και που να μην κοροϊδεύει τους πολίτες με δηλώσεις του τύπου “η Αθήνα αξιολογήθηκε ως μια από τις καθαρότερες πόλεις της Ευρώπης”.
 
   Δήμαρχο για τον οποίο η ποιότητα ζωής των κατοίκων συνδέεται με την εικόνα της πόλης, το επίπεδο της ρύπανσης και της ηχορύπανσης, με το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους. Που δεν κόβει τα δένδρα από το παρκάκι Κύπρου-Πατησίων και τις ιστορικές νερατζιές στην Κανάρη για να φυτέψει βραχυχείτωνες Νέας Ζηλανδίας!!!
 
   Δήμαρχο που δίνει μεγαλύτερη σημασία στο δημόσιο χώρο και δεν επιτρέπει την ανεξέλεγκτη αδειοδότηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, των παράνομων στεγάστρων, του παραεμπορίου και των σπασμένων και χωρίς συντήρηση πεζοδρομίων.
 
  Δήμαρχο που νοιάζεται για την αντιμετώπιση του ασύδοτου εμπορίου ναρκωτικών στο Ιστορικό Κέντρο και στις γύρω γειτονιές και να πάρει μέτρα, σε προνοιακό επίπεδο τουλάχιστον, για τους εξαθλιωμένους χρήστες.
 
  Δήμαρχο που ν’ αξιοποιήσει πραγματικά την Δημοτική Αστυνομία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη και που είναι σε θέση να αντιληφθεί την αξιοθρήνητη εικόνα που παρουσιάζει το νεοσύστατο αυτό σώμα, στα μάτια των δημοτών.
 
  Δήμαρχο που να ασκεί πραγματική περιβαντολλογική πολιτική στην πόλη, που δεν βάζει μπλε κάδους στους κεντρικούς δρόμους για μόστρα – και μετά απλώς συλλέγει όλα τα σκουπίδια με το ίδιο αποριμματοφόρο.
 
  Δήμαρχο πραγματικό και όχι της εικονικής πραγματικότητας.
 
  Η Κίνηση Συλλόγων και Ενεργών Πολιτών για τη διάσωση του Ιστορικού Κέντρου θα ζητήσει απαντήσεις, από όλους τους υποψήφιους Δημάρχους, όταν η υποψήφιότητα τους γίνει γνωστή. Με γνώμονα το συμφέρον της πόλης – και αναζητώντας τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα είναι αποτελεσματικός, με εφαρμόσιμο και προοδευτικό όραμα για την πόλη, χωρίς να επιδιώκει τη συγκάλυψη της διαφθοράς και τη διαιώνιση της πολιτικής της μίζας και των “δημοσίων σχέσεων”.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: