Πόλεμος ανακοινώσεων για το Πόρισμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος

04/01/2010

Μετά τη δήλωση (!) του Δημάρχου Αθηναίων για το πόρισμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κώστα Καρτάλης, απάντησε:

«Λυπάμαι που ο Δήμαρχος Αθηναίων ανακαλύπτει «προσωπικά ή μικροπολιτικά παιχνίδια» στην πρόθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής να ασχοληθεί σε βάθος με το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Θα προτιμούσα να αναζητούσε στηρίγματα για να λυθούν τα φλέγοντα προβλήματα στο Ιστορικό Κέντρο. Είναι προφανές ότι δεν θα απαντήσω στο ύφος της δήλωσης του γιατί οφείλω να προστατεύσω τόσο το κύρος της Βουλής των Ελλήνων όσο και τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλαμε – οι τριάντα βουλευτές της Επιτροπής – για να ακτινογραφήσουμε το πρόβλημα αλλά και για να προτείνουμε θεσμικές, πολεοδομικές, περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές λύσεις. Σε κάθε περίπτωση προτείνω να διαβάσει προσεκτικά το Πόρισμα. Τα εύκολα συμπεράσματα είναι συνήθως λανθασμένα.»

Τα συμπεράσματα δικά σας. Να συμπληρώσουμε μόνο, ως συμμετέχοντες στην ίδια συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, στην οποία είχε κληθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης, οτι ο Δήμαρχος Αθηναίων επειχείρησε να παρουσιάσει μια ωραιοποιημένη εικόνα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας «που είναι καθαρό, είναι φιλικό και το τετραγωνικό πωλείται πανάκριβα»…

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: