Όχι στην παράταση του ωραρίου μουσικής των καταστημάτων από το Δήμο Αθηναίων!

03/07/2010

Η Κίνηση Συλλόγων και Ενεργών Πολιτών για τη Διάσωση του Ιστορικού Κέντρου καταγγέλλει την προσπάθεια μεθόδευσης υπέρ των καταστημάτων που ηχορυπαίνουν, με παράταση του πιλοτικού ωραρίου, που ίσχυσε για ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τη 01.00 τις καθημερινές και τις 03.00 την Παρασκευή και το Σάββατο.

Όσο ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να εξασφαλίσει την εφαρμογή των διατάξεων, που προστατεύουν τους ανυπεράσπιστους κατοίκους από την ηχορύπανση, είμαστε αντίθετοι σε κάθε επέκταση του μέτρου, που – όπως προσπαθεί να μας πείσει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου – αποδείχτηκε επιτυχημένο…

Οι προσπάθειες για “άτυπη παράταση” γίνονται με τη μέθοδο της μετάθεσης των ευθυνών, ώστε να δημιουργηθεί αδιέξοδο και να συνεχιστεί “προσωρινά” το μέτρο. Συγκεκριμένα: Η δημαρχιακή επιτροπή στις 3/2/2010 δήλωσε αδυναμία να αποφασίσει για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα και το παρέπεμψε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο επίσης ανέβαλε το ζήτημα στις 8/2/2010 και αποφάσισε να το μελετήσει “ειδική διαπαραταξιακή επιτροπή” υπό την προεδρία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κυρίου Μπεχράκη. Η επιτροπή συνεδρίασε στις 20/2/2010. Τα αποτελέσματα αυτής της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν στις 22/2/2010 στο δημοτικό συμβούλιο, όπου και πάλι δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Το θέμα πήγε πάλι στη δημαρχιακή στις 3/3 για να συζητηθεί και πάλι στις 8/3 στο δημοτικό συμβούλιο.

Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου έχει αυξήσει υπέρμετρα την ενόχληση, ενώ τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν πληρούν τις προδιαγραφές λειτουργίας ακόμα και χωρίς μουσική.

Χωρίς, λοιπόν, την ύπαρξη ουσιαστικών ελεγκτικών μηχανισμών και χωρίς πιστοποίηση των ηχομονώσεων είναι αδιανόητη η συζήτηση και η όποια απόφαση για παράταση ωραρίου μουσικών οργάνων σε κατοικημένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως το Κολωνάκι, η Πλάκα, του Ψυρρή, ο Κεραμεικός, το Γκάζι και το Ρουφ.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: