Συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

12/01/2009

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο, μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της Κίνησης με τον Σπύρο Βούγια και τους συμβούλους τόσο του ίδιου, όσο και του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη:

Με εκπροσώπους της Κίνησης Πολιτών για τη Διάσωση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας συναντήθηκε σήμερα ο κ. Βούγιας με τους οποίους συζήτησε για θέματα ασφάλειας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην πόλη. Η συζήτηση αφορούσε τα Εξάρχεια αλλά και το ιστορικό τρίγωνο της πόλης και ακούστηκαν τα αιτήματα των κατοίκων όλου του κέντρου της Αθήνας.

Αναφέρθηκαν στην ουσιαστική και αποτελεσματική αστυνόμευση των περιοχών όπου αναπτύσσονται παραβατικές συμπεριφορές ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το ζήτημα των κυκλωμάτων είτε αυτά αφορούν τα ναρκωτικά, είτε την πορνεία, είτε το παραεμπόριο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της πρόνοιας των μεταναστών και στις άθλιες συνθήκες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας για τις οποίες συχνά ευθύνονται διακινητές που εκμεταλλεύονται τις ανάγκες τους στοιβάζοντάς τους σε πρωτόλεια κοιμητήρια.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι ο ίδιος και το Υπουργείο αναγνωρίζει το πρόβλημα και συμμερίζεται όλες τις ανησυχίες των κατοίκων για την γκετοποίηση και την ανασφάλεια που βιώνουν σε περιοχές της πρωτεύουσας.

Εξέφρασε την ανάγκη να κινητοποιηθούν και τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία, καθώς και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να μπορέσει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο θέμα.

Δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει με ευαισθησία στο να βελτιωθεί η άσχημη κατάσταση, να πάψει να κυριαρχεί η ανομία στην πόλη αλλά και το συναίσθημα της ανασφάλειας στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του κέντρου.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: