Η απάντηση του Χρήστου Καραμάνου, υποψήφιου ΣΥΡΙΖΑ

10/03/2009

Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σας. Άλλωστε είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των κατοίκων Κεραμεικός Γκάζι Ρουφ «Μέγας Αλέξανδρος», που συμμετέχει στην Πρωτοβουλία για τη Διάσωση του Ιστορικού Κέντρου.

Ένα μόνο σχόλιο. Για την κατάσταση στις γειτονιές μας έχουν βαρειές ευθύνες και η κυβέρνηση και ο Δήμος Αθήνας και η Νομαρχία. Υπάρχει ουσιαστικά μια σύγκλιση όλων των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν τη χώρα και άσκησαν διοίκηση τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Σύγκλιση που εξυπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που θέλουν τις περιοχές υποβαθμισμένες για να «αρπάξουν» σε φτηνή τιμή τη γη.

Αν εκλεγώ στο Κοινοβούλιο θα προσπαθήσω να αναδείξω τα αιτήματα και τους αγώνες των κατοίκων. Να τους στηρίξω. Είμαι πεισμένος ότι με τους αγώνες μας μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Αυτό αποδείξαμε και με τη μεγάλη νίκη που πετύχαμε στον Ελαιώνα, ενάντια σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα -που μάλιστα είχαν τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όταν ως απλοί πολίτες και κάτοικοι καταφέραμε να σταματήσουμε τα Εμπορικά κέντρα εκεί, γιατί να μην τα καταφέρουμε παντού;

Τα άμεσα και επείγοντα μέτρα απογκετοποίησης για τα οποία αγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι:

Α) άμεσες παρεμβάσεις και έργα για τη γενικότερη αναβάθμιση υποβαθμισμένων λαϊκών γειτονιών με τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, σχολείων, πολιτιστικών κέντρων, κέντρων νεότητας, αθλητικών εγκαταστάσεων. Όλα αυτά βεβαίως, διασφαλίζοντας καλύτερες και πιο αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, που θα ανακουφίζουν τους κατοίκους των συγκεκριμένων υποβαθμισμένων περιοχών.
Β) υγειονομική παρέμβαση στους χώρους μαζικής διαμονής μεταναστών και συστηματική παροχή ιατρικής βοήθειας, με στόχο την πρόληψη αλλά και την περίθαλψη, όπου αυτό είναι αναγκαίο, με μέριμνα των δημοτικών ιατρείων αλλά και των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Γ) συγκρότηση σε μόνιμη βάση κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών φροντίδας, με σκοπό την κοινωνική ένταξη νεοεισερχόμενων αλλά και μόνιμα εγκατεστημένων μεταναστών. Κι εδώ πρέπει να παίξει ρόλο η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με αρμόδια Υπουργεία, έστω να ενισχυθούν οι υπάρχουσες δομές, (όπως τα μαθήματα ελληνικών για μετανάστες, η νομική βοήθεια, το street work κλπ).

Δ) παρεμβάσεις άμεσης στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις περιοχές που έχουν γκετοποιηθεί. Εκεί όπου αποδεδειγμένα οι επιχειρηματίες αυτοί, οι μικρομεσαίοι έχουν πάρα πολύ χαμηλό τζίρο το τελευταίο διάστημα και δεν φταίνε αυτοί. Παρεμβάσεις που πρέπει να συνοδευτούν και από παρεμβάσεις στήριξης των ίδιων των μεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή όμηροι στα κυκλώματα της εγκληματικότητας.
Πιο αναλυτικά μπορείτε να δείτε τις θέσεις της δημοτικής μας παράταξης, της «Ανοιχτής Πόλης», στη διεύθυνση

http://anoihtipoli.gr/kentrika-themata/poio-abproblimabb-sto-kentro-tis-athinas

Χρήστος Καραμάνος

Μέλος της Γραμματείας της «Ανοιχτής Πόλης»

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: