Η απάντηση του Κώστα Διάκου, υποψήφιου των Οικολόγων Πράσινων

10/02/2009

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Πιστεύω πραγματικά στο δίκαιο του αγώνα σας, και σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε ένα κοινό αγώνα για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων, τα οποία είναι πραγματικά δύσκολα και δεν χωρούν «εύκολες» λύσεις ούτε αφοριστικές λογικές.
Γνωρίζω πως είναι δύσκολο όταν η ζωή μας γίνεται αφόρητη να σκεφτόμαστε τις συνολικότερες λύσεις, πέρα από το άμεσο «να φύγουν να πάνε αλλού», αλλά να θυμόμαστε, ότι λιγότερο (ακόμη και από όλους εμάς που ζούμε στο κέντρο και βιώνουμε αυτή την κατάσταση) φταίνε οι απελπισμένοι συνάνθρωποί μας που είτε τους έπεισαν, είτε ονειρεύτηκαν την Ελλάδα ως τη νέα γη της επαγγελίας και οι εξαρτημένοι που ζούν το δικό τους δράμα.
Μη ξεχνάμε ότι (και δεν υπάρχει πιο πικρή αλήθεια από αυτή) όλες αυτές οι κοινωνικές ομάδες είναι απελπισμένοι, είναι «της γης οι κολασμένοι» κι ας αποδείξουμε ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις, γιατί λύσεις που να βασίζονται σε πανανθρώπινες αξίες υπάρχουν, και όχι σε λαϊκισμούς που μας προσβάλουν ως πολιτισμό. Δεν πιστεύω ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιστορικό κέντρο είναι «φυσικά φαινόμενα» δεν μας έπεσαν από τον ουρανό, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών.
Ειδικότερα τώρα, θα σας έλεγα πως η επιλογή της κεντρικής Διοίκησης να ενισχύει την συγκέντρωση ατόμων με πιθανή παραβατικότητα, μόνο τυχαία δεν είναι.
Η άρνηση να αντιμετωπίσει με ιατρική – θεραπευτική λογική τους εξαρτημένους συνανθρώπους μας, εξυπηρετεί τον έλεγχο και τη «χρήση» αυτών των ατόμων, για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών. Είτε στο πλαίσιο μεσιτικών επιλογών, είτε στον επ’ ανταλλαγματι έλεγχο των παραβατικών αυτών χώρων. Η γενικότερη πολιτική στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών έχει σχέση με την διατήρηση του παρα-οικονομικού κυκλώματος που συντηρείται από τους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά πολίτες. Όμως, για να λειτουργήσει το παρα-οικονομικό αυτό κύκλωμα πρέπει να έχει τις «πιάτσες» της συναλλαγής. Η επιλογή αυτή, οπουδήποτε είναι απαράδεκτη, πολλώ δε μάλλον, στο ιστορικό κέντρο. Μια ανθρώπινη συμπεριφορά, στην αντιμετώπιση των εξαρτημένων, ως αρρώστων θα μπορούσε να «χτυπήσει» και το ίδιο το πρόβλημα των ναρκωτικών και ταυτόχρονα να περιορίσει σημαντικά τις κοινωνικές επιπτώσεις του προβλήματος, με τον περιορισμό της εγκληματικότητας.
Όσον αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος και αυτό συνδέεται άμεσα με την γενικότερη πολιτική στο θέμα. Η διάχυση των μεταναστών σ’όλη την Αττικής και φυσικά στην περιφέρεια, και όχι η γκετοποίησή τους, αποτελεί κατά την γνώμη μου ένα βασικό μέτρο για την κοινωνική τους ένταξη, στο βαθμό που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, ή δεν μπορούν να φύγουν είτε, επιστρέφοντας στην χώρα τους, αν και εφόσον δεν συντρέχει κίνδυνος για τη ζωή τους, είτε με την μετακίνησή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν επιλέξει ως τελικό προορισμό. Αντ’ αυτού, επιλέγεται η απάνθρωπη γκετοποίηση τους, είτε σε συγκεκριμένες γειτονιές είτε σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης», επιλογή που μοιραία θα οδηγούσε στη σύγκρουση με τους συνανθρώπους τους ημεδαπούς πολίτες, διότι εξ αντικειμένου δημιουργούνται προβλήματα.
Τέλος, η χρησιμοποίηση γυναικών από το εξωτερικό συνήθως είναι ανεξέλεγκτη κατά την γνώμη μου, καθόσον είναι δεδομένο ότι οι διωκτικοί μηχανισμοί εμπλέκονται σε τέτοιες παράνομες πράξεις.

Θάμαι πάντα μαζί σας, σε ό,τι επιθυμείτε και μετά τις 4/10/09.
Κώστας Διάκος
Δικηγόρος

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: