Η απάντηση του Σπύρου Κουβέλη, υποψηφίου ΠΑΣΟΚ

10/01/2009

Αγαπητοί Κύριοι,
Σε συνέχεια της επιστολής που μου αποστείλατε σχετικά με τις απόψεις μου για τη βελτίωση της κατάστασης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, θα ήθελα να σας καταθέσω τα ακόλουθα:
Το ΠΑΣΟΚ κατανοώντας απόλυτα την κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας έχει ήδη επανειλημμένα δηλώσει ότι επιδιώκουμε τη διάσωση, την εξυγίανση και τελικώς την αναγέννηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Η πολιτεία με την ανοχή και την αδιαφορία της, ενισχύει συνειδητά την υποβάθμιση του “ιστορικού τριγώνου”, μετατρέποντας την προσπάθεια αναβάθμισης που είχε ξεκινήσει την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 σε αγκύλωση και δυσκαμψία, σε περιχαράκωση και μετάλλαξη της περιοχής σε “αποθήκη ψυχών” και ανεξέλεγκτο γκέτο ανομίας και εξαθλίωσης.

– Δημιουργούμε υπηρεσίες πρόνοιας στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστεί βάσει οργανωμένου σχεδίου, η έλλειψη περίθαλψης στους αρρώστους, ναρκομανείς και άλλους αναξιοπαθούντες, που κατακλύζουν την περιοχή.

– Εξυγιαίνουμε την πόλη από κάθε είδους εστίες μόλυνσης που έχουν δημιουργηθεί, από τα σκουπίδια που κατακλύζουν την πόλη εξαιτίας της παντελούς έλλειψης κάθε σχεδίου αντιμετώπισης του θέματος στη χώρα ολόκληρη γενικότερα.

– Ενισχύουμε τον έλεγχο αναφορικά με τις χρήσεις γης, άδειες και συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής με στόχο την προστασία του ιστορικού κέντρου.

Οφείλουμε να ξεφύγουμε από την καταστολή, την ασυλοποίηση, τον πολυκερματισμό μιας κοινωνίας και μιας πόλης που υποφέρει ακριβώς από αυτό. Η Αθήνα πρέπει να αναβιώσει τη γειτονιά, την κοινωνία κι αυτό δε γίνεται με τη βία και τον εξαναγκασμό. Γίνεται με ανθρώπινες πολιτικές, με την προώθηση του πολιτισμού, των ελεύθερων χώρων, της έκφρασης και της συμμετοχής των πολιτών, των πρωτοβουλιών ενάντια στην ξενοφοβία. Έτσι θα βρεθεί λύση για την πόλη μας.

Με εκτίμηση,

Σπύρος Κουβέλης

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: