Η απάντηση των Οικολόγων Πράσινων, μελών της Πολιτικής Κίνησης 1ου Διαμερίσματος

09/30/2009

Ως μέλη της Πολιτικής Κίνησης 1ου Διαμερίσματος του Δ. Αθηναίων των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιοι στην Α’ Αθήνας ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να εκφράσουμε τις απόψεις μας σχετικά με τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας.

Υπάρχουν μέτρα μακροπρόθεσμα και μέτρα επείγοντα.

Τα μακροπρόθεσμα είναι:

– Σωστή μεταναστευτική πολιτική : αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, ώστε να μπορούν όσοι μετανάστες θέλουν να περάσουν σε άλλες χώρες και όχι να συσσωρεύονται όλοι στις παραμεθόριες χώρες. Ποσόστωση μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών και κοινοτική παροχή βοήθειας προς τις παραμεθόριες χώρες, ώστε να μην σηκώνουν μόνο αυτές τα βάρη της μετανάστευσης.

– Ολοκληρωμένη και συνεκτική πολιτική για το trafficking:έρευνες , μελέτες αναθεώρηση/βελτίωση νομοθεσίας.

– Ολοκληρωμένη και συνεκτική πολιτική κατά των ναρκωτικών: Απομάκρυνση από την πολιτική καταστολής για τους χρήστες προς μια αντιαπαγορευτική πολιτική που εστιάζει στη μείωση της βλάβης. Αποποινικοποίηση της κατοχής και χρήσης ελαφρών ναρκωτικών ώστε να σπάσει η εξάρτηση και η επαφή των χρηστών με τα κυκλώματα της παρανομίας και των εμπόρων.

– Αναδιοργάνωση της αστυνομίας: πάταξη της διαφθοράς στην αστυνομία με πραγματικές και αυστηρές τιμωρίες των διεφθαρμένων αστυνομικών, εκπαίδευση στις αρχές της δημοκρατίας, ώστε ο αστυνομικός να προστατεύει τον πολίτη και να μην κάνει κατάχρηση εξουσίας.

– Ακριβής καθορισμός αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών για την καθαριότητα των δημοσίων χώρων, τη συντήρηση και ανανέωση του αστικού εξοπλισμού. Τέρμα στο άναρχο καθεστώς των ανευθυνοϋπεύθυνων.

– Μακρόπνοο πρόγραμμα αναπλάσεων στο ιστορικό κέντρο. Ολοκλήρωση της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων.

Τα επείγοντα μέτρα είναι

– Ήπια αστυνόμευση – πεζές περιπολίες

– Αυστηρή εποπτεία ελευθέρων χώρων -πεζοδρόμων -πεζοδρομίων από τις υπηρεσίες του Δήμου. Να ελεγχθεί επιτέλους η παράνομη στάθμευση και να εφαρμοσθούν μέτρα για τη μείωση της χρήσης του ΙΧ στο κέντρο της πόλης. Κατοχύρωση των δικαιωμάτων πεζών και ποδηλατών με διαπλάτυνση πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων.

– Αυστηρή εποπτεία και κυρώσεις – πρόστιμα για φθορές δημόσιας περιουσίας.

– Άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου και αναδιοργάνωσή τους. Δημόσιες τουαλέτες.

– Ενθάρρυνση εθελοντικών ομάδων πολιτών για την καθαριότητα κάθε γειτονιάς και την συντήρηση του αστικού εξοπλισμού. Να δοθεί επίσημα από το Δήμο η δυνατότητα σε ομάδες κατοίκων να φροντίζουν και να συντηρούν μικρά πάρκα, πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να τα περιμένουμε όλα από τις αρχές, γιατί πρόκειται για τη δική μας καθημερινή ζωή σήμερα.

– Επέκταση των προγραμμάτων εξωραϊσμού προσόψεων.

– Συντήρηση και επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων, των ελευθέρων χώρων, πλατειών και χώρων πρασίνου, ιδιαιτέρως σε όσους έγιναν τα τελευταία χρόνια αναπλάσεις, όπως ο Μεγάλος Περίπατος (Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων), η πλατεία Συντάγματος, η πλατεία Κουμουνδούρου, η Κορεάτικη Αγορά, η πλατεία Μοναστηρακίου , το Γκάζι κλπ. Έξω τα αυτοκίνητα!

– Αναθεώρηση της νομοθεσίας και αυστηρή τιμωρία των ιδιοκτητών στέγης που εκμεταλλεύονται μετανάστες χωρίς χαρτιά. Διαχωρισμός από τους αλληλέγγυους πολίτες που φιλοξενούν η παρέχουν στέγη σε λογικές τιμές και συνθήκες που δεν θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

– Άμεση συμπλήρωση της νομοθεσίας που προστατεύει τα θύματα trafficking που θέλουν να ξεφύγουν από την εκμετάλλευση και να καταγγείλουν τους μαστροπούς /δουλεμπόρους.

– Άμεση δημιουργία επαρκούς αριθμού ξενώνων για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά.(στην Αθήνα υπολογίζεται ότι χρειάζονται τουλάχιστον 20)

– Συνεργασία αρχών με ΜΚΟ για κινητές μονάδες ιατρικής περίθαλψης και ψυχολογικής υποστήριξης για ευπαθείς ομάδες – ναρκομανείς- αλκοολικούς- αστέγους Έλληνες και ξένους. Συνεργασία Δήμου- ΜΚΟ- οργανώσεων μεταναστών -καλλιτεχνικών ομάδων-εκκλησιών για τη διοργάνωση εορτών με πολυ-πολυτισμικό χαρακτήρα.

Εκ μέρους των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Οι υποψήφιοι στην Α’ Αθήνας:

Γκουρτσογιάννη Μελίττα

Κατώπης Κωνσταντίνος

Κρομμύδας Τάσος

Μυλωνάς Νίκος

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: