Προς τους υποψήφιους βουλευτές Α’ Αθήνας

09/29/2009

Κυρίες και κύριοι υποψήφιοι βουλευτές,

Όπως γνωρίζετε, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και όλες οι γύρω περιοχές αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια σοβαρότατα προβλήματα, που έχουν σχέση με την υποβάθμιση της ζωής, την ερήμωση και την εγκατάλειψη συγκεκριμένων περιοχών, αλλά και την εξαθλίωση και τις συνθήκες πλήρους απουσίας της  αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Η κατάσταση, που “εκτροχιάστηκε” τα τελευταία δύο χρόνια δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα υπερσυγκέντρωσης μεταναστών ή τοξικομανών, όπως πολλοί θέλουν ρατσιστικά και απλοικά να υποστηρίξουν, ούτε λύνεται με σπασμωδικά μέτρα αστυνόμευσης, που απλώς μεταθέτουν το πρόβλημα στη δίπλα γειτονιά. Είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης λειτουργίας κυκλωμάτων ναρκωτικών, πορνείας, παρεμπορίου και εκμετάλλευσης μεταναστών – που έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγιεινή, την ασφάλεια και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

‘Εχει  χαθεί κάθε έννοια φροντίδας για την πόλη. Η εγκατάλειψη και η κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων, η ηχορύπανση από καταστήματα πάσης φύσεως, η έλλειψη καθαριότητας, η ασυδοσία και η απουσία στοιχειώδους ελέγχου αποτελούν πλέον κίνδυνο για την κοινωνική συμβίωση.

Η διαφθορά, η αδιαφορία και η παντελής έλλειψη οργανωμένου και μακροπρόθεσμου σχεδίου για τις χρήσεις, τη λειτουργία και την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας έχει φέρει κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες σε απόγνωση. Η δε εικόνα της γκετοποίησης στην τουριστική καρδιά της πρωτεύουσας και της χώρας είναι ντροπιαστική για όλους μας.

Επειδή ανεκπλήρωτες υποσχέσεις υπήρξαν πολλές, σας ζητούμε να μας εξηγήσετε γιατί δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικό μέχρι τώρα, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Και να μας δηλώσετε τι σκοπεύετε να πράξετε, με την παρουσία σας στο κοινοβούλιο, για τα παραπάνω ζητήματα – ειδικότερα δε ποιό είναι το σχέδιο της παράταξης σας, εφόσον βρεθεί στην κυβέρνηση.

Με τιμή,

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

  • Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος “Παναθήναια”
  • Ηλεκτρονικό Περιοδικό για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς “Monumenta”
  • Εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Μέγας Αλέξανδρος”
  • Εξωραϊστικός Σύλλογος “O Λυκαβηττός”
  • Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών “Τα Εξάρχεια”
  • Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου
  • Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Διαμερίσματος Αθήνας
  • Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας

και ενεργοί πολίτες και επαγγελματίες του κέντρου της Αθήνας

Υ.Γ. Η επιστολή έχει αποσταλεί σε όλους τους υποψηφίους βουλευτές Α’ Αθήνας, των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων, που διέθεταν e-mail στα sites των κομμάτων τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: