Η απάντηση του Νάσου Αλευρά, υποψήφιου ΠΑΣΟΚ

09/29/2009

Ως κάτοικος του κέντρου της Αθήνας γνωρίζω τα προβλήματα και συμμερίζομαι τον προβληματισμό σας για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Η περιοχή έχει καταλήξει να είναι κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών, δράσης κυκλωμάτων οργανωμένου εγκλήματος, ανάπτυξης της πορνείας, υποδοχέας λαθρομεταναστών και άλλων ανεξέλεγκτων δραστηριοτήτων.

Όπως  πολλοί σύλλογοι από τους υπογράφοντες την επιστολή σας γνωρίζουν, έχω επανειλημμένα απευθύνει ερωτήσεις στη Βουλή για τα προβλήματα που επιβαρύνουν την περιοχή και τους κατοίκους της, με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας και ελλιπούς αστυνόμευσης. Οι αρμόδιοι Υπουργοί αρκούνταν να με διαβεβαιώνουν -όπως είμαι βέβαιος κι εσάς- για τη λήψη μέτρων και την αποκατάσταση της ομαλότητας στην περιοχή, όμως η κατάσταση επιδεινώνεται.

Για την  αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν χρειάζεται η λήψη αποσπασματικών μέτρων με πρόσκαιρη αποτελεσματικότητα, απαιτείται   η εκπόνηση ενός σχεδίου αστικής αναγέννησης που θα περιλαμβάνει όλες εκείνες τις αρμοδιότητες και ευθύνες που αναφέρονται στη ζωή μιας πόλης: χρήσεις γης, κοινωνική φροντίδα, οικονομικές δραστηριότητες, δημιουργία χώρων στάθμευσης και περιορισμό της κίνησης των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, περιβαλλοντικός σχεδιασμός με την αύξηση ελεύθερων χώρων, πολιτιστικές δράσεις.

Εκείνο  όμως που πρώτα απ΄ όλα χρειάζεται είναι να μεριμνήσουμε για την τήρηση της νομιμότητας. Να εντείνουμε τους ελέγχους, να πυκνώσουμε την αστυνόμευση στις γειτονιές, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων και να βεβαιωθούμε ότι κανένας πολίτης Έλληνας ή αλλοδαπός δεν παραβαίνει τους νόμους και δεν παρενοχλεί τους υπόλοιπους με οποιοδήποτε τρόπο.

Πρέπει  να ακολουθήσουμε το παράδειγμα σύγχρονων  ευρωπαϊκών πόλεων που πέτυχαν να αξιοποιήσουν το κέντρο στις πόλεις τους ώστε να αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς και πολιτισμού για τους πολίτες τους.

Έχουμε  τους τρόπους να ξανακάνουμε την  περιοχή του κέντρου, πρότυπο  αναβάθμισης, όπως ήταν στην περίοδο  των ολυμπιακών αγώνων. Από εσάς χρειαζόμαστε την έμπρακτη συμμετοχή, τη στήριξη  και τη βοήθειά σας για να αντιμετωπίσουμε ξανά τα προβλήματα με επιτυχία.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: