Η απάντηση του Μάκη Γιομπαζολιά, δημοσιογράφου, υποψήφιου ΠΑΣΟΚ

09/29/2009

Ερώτηση: Γιατί δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικό μέχρι τώρα, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας?

Απάντηση: Διότι έλλειψε η ικανότητα προσέγγισης των αποτελεσματικών και λυσιτελών μέτρων. Και η πολιτική βούληση για την εφαρμογή, ακόμη και την επιβολή τους. Και διότι η έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού των πολιτικών πρόληψης, κρατικής παρέμβασης, κοινωνικής αντιμετώπισης και – όπου και όσο χρειάζεται – καταστολής, συνέβαλε ταμάλα στην διόγκωση ενός πολύπλευρου προβλήματος, που ήταν εύκολο να αντιμετωπιστεί και τώρα είναι δυσεπίλυτο. Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν, για την βρώμικη, σκοτεινή, παραβατική και ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Και αυτοί δεν μπορεί να είναι άλλοι από τις δεξιές δημοτικές παρατάξεις, που είχαν την ευθύνη της δημοτικής διοίκησης στην πρωτεύουσα, τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια.

Ερώτηση: Τι σκοπεύετε να πράξετε, με την παρουσία σας στο Κοινοβούλιο, για τα παραπάνω ζητήματα – ειδικότερα δε ποιο είναι το σχέδιο της παράταξής σας, εφόσον βρεθεί στην Κυβέρνηση?

Απάντηση: Το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει απλά τα εξής: Οικονομική τόνωση για την λειτουργία της αγοράς στο κέντρο της Αθήνας. Αποτελεσματικά μέτρα περιορισμού, μέχρις εξαφάνισης των λαθρομεταναστευτικών γκέτο και της σχετικής ασυδοσίας στο κέντρο της Αθήνας και στην πρωτεύουσα γενικότερα. Με αποτροπή εισόδου, διευκόλυνση εξόδου των λαθρομεταναστών. Και διασπορά διαμονής όσων θα επιτραπεί νόμιμα να ζήσουν στην χώρα μας. Αυστηρή και αποτελεσματική πάταξη των εγκληματικών συμμοριών και στοιχείων, ημεδαπών και αλλοδαπών. Δημοτική φροντίδα καθαριότητας, ευταξίας στην πρωτεύουσα και αναβίωσης της ζωής στις γειτονιές της Αθήνας. Και λειτουργία ενιαίου φορέα ρύθμισης, λειτουργιών και μέτρων, για οικονομική, κυκλοφοριακή, κοινωνική, προνοιακή και αστυνομική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κέντρου και της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας. Με συμμετοχή για αξιοποίηση των ανθρώπων και των φορέων που συγκροτούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της πόλης. Όλοι μαζί μπορούμε να συμφωνήσουμε, να δράσουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα. Και θα το πράξουμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: